Natu Kakao plnotučné Bio Raw Peru 200 g
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Objevte prémiové kakao s příběhem. Pod úpatím majestátní hory Machu Picchu roste vzácná odrůda kakaových bobů zvaná Chuncho. Robustní kakaovníky, z nichž některé jsou staré více než 200 let, rostou v pralese v nadmořské výšce 1 200 metrů, což je pro pěstování kakaa velmi neobvyklé. Pro svoji ovocnou plnou chuť a aroma jsou Chuncho považovány za jedny z nejlepších peruánských kakaových bobů.
Z těchto prastarých kakaovníků vám nabízíme nealkalizované kakao v BIO kvalitě s obsahem kakaového másla až 24 %. Kakao odrůdy Chuncho má jedno z nejbohatších aroma na světě a získalo zlatou medaili v soutěži Chocolate Awards 2023. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny, které se postupně rozplývají a zanechávají lehkou bylinnou svěžest.
Kakao je superpotravina, kterou snadno zařadíte do svého jídelníčku. Obsahuje celou řadu biologicky aktivních látek jako jsou flavonoidy a polyfenoly.
Přínosy kakaa: silný antioxidant - pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. dodá energii - kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která na naše tělo působí podobně jako kofein, ale na rozdíl od něj nevzbuzuje závislost. bohatý na zdravé rostlinné tuky a vlákninu.
Není kakao jako kakao. V obchodech se můžete setkat s velkým výběrem kakaových prášků. Níže najdete jejich základní rozdělení: holandské kakao - alkalizované neboli chemicky upravené kakao, kdy se k němu přidává regulátor kyselosti uhličitan draselný. Kakao má výrazně tmavší barvu, chuťově nevýrazné. kakaový prášek se sníženým obsahem tuku - sem spadají kakaa, která neobsahují alespoň 20 % tuku (kakaového másla) v sušině. tepelně upravené kakao - vyrobené z pražených kakaových bobů. přírodní kakao - nejvyšší kvalita. Má výrazně světlejší barvu a není chemicky zpracováno.
Použití: připravte si lahodný nápoj v kombinaci s mlékem nebo přidejte kakaový prášek do těsta na pečení, smoothie, krupicových a ovesných kaší.
Víte, jak se vyrábí kakaový prášek?
Zrod kakaového prášku začíná umletím kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaová hmota se dále suší a nakonec se rozmělní na jemný prášek.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.